Sincronizează dispozitivele fără să utilizezi iTunes

Cu apariția macOS Catalina am intrat într-o nouă eră pentru iTunes. De fapt, am intrat în era fără iTunes. Hai să vedem cum se pot sincroniza dispozitivele fără să utilizezi nu foarte iubita aplicație Apple.

meniu finder de sincronizare

Cei care au făcut update-ul la macOS Catalina au aflat deja că viața merge foarte bine înainte și fără iTunes. Apple a împărțit toate funcțiile, iar conținutul audio poate fi acum accesat din Apple Music, Apple Podcasts și Books, în timp ce Apple TV a preluat conținutul video.

meniul for you

Aceste modificări au contribuit la un sistem mai curat, mai transparent și mai rapid, care este în mod evident mult mai avansat. Și să nu uităm că aplicațiile dedicate pot fi configurate conform propriilor dorințe și îți pot oferi conținut într-o manieră mult mai personalizată.

Cu toate astea, există un element ce nu poate fi integrat în cele patru aplicații menționate mai sus. Este vorba de sincronizarea iPhonului, iPad-ului și iPod-ului și de gestionarea tuturor informațiilor stocate. Însă aceasta se poate realiza destul de simplu din Finder, iar procesul a fost la rândul lui simplificat.

Iată ce poți sincroniza utilizând Finder:

  • Albume muzicale, piese muzicale, playlist-uri, filme, emisiuni TV, podcast-uri, cărți și audiobook-uri.
  • Fotografii și clipuri video.
  • Contacte și evenimente din calendar.

backup

Sincronizarea cu Finder

  1. Deschide Finder și conectează iPhone-ul sau iPad-ul la Mac, utilizând un cablu Lightning (cu USB sau USB-C).
  2. Din bara laterală, în partea stângă, alege propriul dispozitiv.
  3. Selectează Sync din colțul din dreapta jos.

Această operațiune va sincroniza tot conținutul dispozitivului mobil cu Mac-ul. La fel ca pe iTunes, poți alege diferite segmente cu care să lucrezi (cum ar fi de exemplu doar muzica sau doar podcast-urile). Tot ce trebuie să faci e să accesez fiecare tab și să activezi sincronizarea (Enable Sync). În afară de sincronizare, cu Finder poți crea și backup-uri de siguranță.