Proiectul Catalyst al celor de la Apple a fost lansat

La momentul lansării noului macOS Catalina s-a pus accent pe funcții și servicii precum Sidecar sau Apple Arcade, iar tehnologia Catalyst a rămas în umbră. Cu toate astea, vorbim despre o dezvoltare foarte importantă.

Proiectul Catalyst

Noua tehnologia permite dezvoltatorilor terți să-și porteze aplicațiile iOS pe macOS.  Acest lucru e important deoarece, până acum, dezvoltatorii erau nevoiți să creeze câte o versiune semnificativ diferită pentru fiecare platformă. Acum, cu Mac Catalyst, transformarea acestor aplicații se face mult mai simplu, permițând dezvoltatorilor să-și lanseze aplicațiile și pe Mac.

Iată în continuare o scurtă colecție de aplicații care au devenit disponibile recent.

LookUp – 49,99 lei

LookUP - aplicația portată prin proiectul Catalyst

Lookup e o aplicație-dicționar foarte puternică, în limba engleză, care te ajută să „descoperi și să înveți” un nou cuvânt în fiecare zi.

Planny 3 – Gratuit

Planny 3

Dacă vrei să încerci o nouă aplicație de tip to-do list, Planny e una dinre cele mai puternice opțiuni: Planny e noul tău prieten care te ajută să fii mai productiv. Planny a învățat tot ce era mai important de la aplicațiile clasice de acest gen, dar combină elementele cu inteligență, în timp ce adaugă și o componentă de joc. Dimineață și pe timpul zilei, Planny recomandă inteligent sarcini și îți aduce aminte de ele, dacă tinzi să le uiți.

CARROT Weather – 74,99 lei

CARROT Weather

Puternica aplicația CARROT Weather a fost lansată, la rândul eu, pe Mac, datorită noului macOS Catalina și Mac Catalyst. Poți verifica vremea cu viteza luminii prin noua și excelenta interfață. Aplicația vine cu foarte multe elemente de meteorologie, care abia așteaptă să fie navigate și explorate.

Allegory – 19,99 lei

Allegory

Allegory e o altă aplicație puternică de luat notițe, care și-a propus să popularizeze o experiență de scris minimală și focalizată. Allegory îndepărtează complexitatea celor mai multe astfel de editoare, reușind să creeze un UI minimal, potrivit pentru scriitorii amatori și cei cărora le place să ia notițe, dar și pentru autorii mai experimentați. Asta face ca Allegory să fie o aplicație excelentă, indiferent de nivelul de abilități de scriere.

MakePass - 4,99 lei

aplicația MakePass

MakePass îți permite să creezi rapid elemente în Apple Wallet, din orice cod de bare pentru care există suport. MakePass oferă suport pentru scanarea și detectarea codurilor de bare din imagini și PDF-uri, personalizând elementele și stocându-le în Wallet, devenind astfel disponibile pe toate dispozitivele personale.

HabitMinder - Gratuit

HabitMinder

Schimbându-ți obiceiurile, îți schimbi viața! HabitMinder te va ajuta să-ți formezi obiceiuri sănătoase și să te ții de ele, cu instrumente utile cum ar fi mini-aplicații ecrane de sesiuni. De exemplu, HabitMinder îți va reaminti să-ți faci exercițiile de respirație sau sesiunile de meditație.