Au sosit primele versiuni beta de iOS 13 și iPadOS

La fel ca anul trecut, versiunile publice de beta ale noului iOS și recent lansatul iPadOS au sosit ceva mai devreme. Potrivit primului val de feedbackuri, nu există niciun aspect de care ne putem plânge. Sistemele rulează destul de bine.

iOS13 pe iPhone XS

Noul iOS 13 are o mulțime de noi funcții, precum mult așteptatul Dark Mode, noua versiune a aplicației Photos, funcția Sign In with Apple (indisponibilă momentan), noua versiune Find My, asistent Siri mult mai inteligent, noi versiuni de Reminders și Notes etc.

Deși am fost cu toții absorbiți de noile funcții etalate de iOS 13, cel mai interesant aspect al evenimentului Keynte este, fără îndoială, iPadOS. Noul sistem de operare pentru iPad include un Home Screen reproiectat, un split view mai eficient, o integrare mai profundă cu Apple Pencil, un sistem de gestiune a fișierelor mai avansat și poate cea mai interesantă noutate, funcția Sidecar. Aceasta e cea mai tare opțiune ce-ți permite să conectezi iPad-ul la Mac, pe post de display secundar.

Acum, Apple a publicat primele versiuni beta de iOS 13 și iPadOS, care sunt identice cu cea de-a doua serie de versiuni beta pentru dezvoltatori. Potrivit primului val de feedback-uri, sistemul pare destul de stabil.

Nu uita, sistemul se află în versiunea beta pentru un motiv!

În timpul utilizării pot apărea bug-uri serioase, așa că nu e recomandat pentru toți utilizatorii. Dar dacă vrei să încerci sistemul, e imperativ să faci un backup dispozitivului. Versiunea finală e așteptată în toamnă.

Cum poți instala versiunea publică beta iOS 13

Pasul 0: Fă un backup! Nu uita, acest pas este esențial înainte de a instala versiunea beta, în caz că vrei să îți recuperezi vechiul sistem.

Apoi

  • Deschide Safari pe dispozitivul iOS și navighează pe siteul beta.apple.com
  • Înregistrează-te cu Apple ID și atinge Get Started
  • Pe următoarea pagină, citește documentul Terms & Condition și alege Accept
  • Apoi alege iOS din lista cu cele patru sisteme disponibile și selectează „Enroll your iOS Device”
  • Pe noua pagină, alege „Download Profile” și selectează Allow în fereastra pop-up
  • Accesează meniul Settings pe dispozitivul iOS, iar aici vei vedea un semn cu Profile Downloaded în partea de sus a listei. (Dacă nu apare, resetează dispozitivul.)
  • Selectează „Install” din colțul dreapta-sus și introdu codul de acces. Selectează din nou „Install” și alege Restart din fereastra pop-up
  • După restart, accesează Setting > General > Software Update și instalează versiunea beta iOS 13, care e acum disponibilă

iphone xs and iOS 13

iOS 13 e compatibil cu următoarele dispozitive:

iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR.

iPadOS e compatibil cu următoarele dispozitive:

12.9-inch iPad Pro, 11-inch iPad Pro, 10.5-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro, iPad (a 5-a generație), iPad (a 6-a generație), iPad mini (a 5-a generație), iPad mini 4, iPad Air (a 3-a generație), iPad Air 2.