Noua aplicație Maps pentru iOS 13

Există multe motive pentru care iOS 13 este o actualizare excelentă, iar unul dintre ele este serviciul de hărți Apple care a fost total reînnoit. Întreaga aplicație Maps este dotată cu funcții inteligente care te ajută să ajungi rapid și ușor la destinație.

Maps pe iPhone

Apple Maps a avut până acum un traseu nebunesc. După numeroase probleme și eșecuri din perioada inițială, Apple și-a îmbunătățit treptat fiabilitatea aplicației și setul de funcții al acesteia. Acum, după șase ani și jumătate, noul sistem de operare mobil a adus ocazia de a închide, în sfârșit, decalajul dintre Maps și ceilalți competitori de pe iPhone.

Apple a introdus un nou set de funcții și modificări pentru Maps care oferă soluții pentru numeroasele reclamații anterioare ale utilizatorilor de iPhone. Aplicația Maps oferă acum informații mai detaliate și mai precise, și are noi opțiuni ce pot rivaliza și chiar pot depăși serviciile celorlalți competitori. Se pare că în sfârșit a venit momentul să optăm pentru aplicația nativă Apple. Iată cu ce au fost atât de ocupați inginerii și dezvoltatorii Apple.

noua aplicație Maps pe iPhone

O nouă hartă cu mai multe detalii

Apple a echipat sute de avioane și mașini cu senzori personalizați și a parcurs peste 4 milioane de mile pentru a actualiza aplicația Maps. Drept urmare, noua hartă oferă detalii îmbunătățite în mod semnificativ pentru drumuri, plaje, porturi, parcuri, clădiri, aeroporturi și multe altele. Clădirile, drumurile și alte structuri 3D sunt acum mai bine reprezentate în aplicație. Noile funcții se vor derula într-o actualizare de pe server, pe care Apple o va declanșa de la distanță. Anumite orașe și state din S.U.A. sunt deja disponibile. Restul locurilor din S.U.A. ar trebui actualizate până la sfârșitul anului 2019, iar pentru celelalte țări actualizarea va fi disponibilă din 2020.

Navigare îmbunătățită „pas cu pas”, cu asistență de menținere a benzii de navigare

Fie că mergi pe jos sau cu mașina, Maps te ajută să găsești drumul către destinație cu indicații audio pas cu pas. Direcțiile sunt mai detaliate și au fost modificate pentru a oferi o experiență mai naturală. Așadar, în loc să spună „în 1 000 de metri, virați la stânga” – ceea ce poate însemna prea puțin pentru unii șoferi – atunci când ești asistat de Siri, aplicația va spune „virați la stânga la următorul semafor.” Apple susține, de asemenea, că Maps te ghidează mai aproape de destinația exactă, fapt deosebit de important pentru locurile mari, unde punctul final al traseului era de multe ori aproximat.

Când conduci, Maps poate avea în vedere informații despre trafic în timp real, inclusiv limita de viteză, astfel încât vei ști când o să ajungi la destinație. Nou introdusa asisență de menținere a benzii de navigare te ajută să previi virajele greșite, trimițându-te pe banda corectă, înainte de a lua virajul. Un bonus pentru șoferi: când ajungi la destinație, Maps adaugă un pin pe hartă pentru a-ți aminti locul în care ai parcat.

direcții Maps

Previzualizare 3D cu funcția Look Around

De departe una dintre cele mai importante caracteristici pentru a face mai agreabilă aplicația Maps este propria versiune de Street View a celor de la Apple, denumită în mod firesc Look Around. Această nouă funcție poate fi accesată prin mărirea unei zone-țintă și prin selectarea pictogramei binoclu, odată ce aceasta va apărea în partea din dreapta sus. Dacă nu vezi pictograma binoclu, înseamnă că locul respectiv nu are încă previzualizări Look Around disponibile. În zonele acceptate, Look Around îți oferă imagini de înaltă definiție a locului respectiv, dar și o serie de imagini 3D pe care le poți vizualiza. Dacă dorești să explorezi împrejurimile în această previzualizare, poți chiar selecta drumuri din jurul tău pentru a „călători rapid” în zona în care te afli, păstrând în același timp imagini detaliate.

Noua opțiune funcționează atât în portrait cât și în landscape și îți permite să selectezi etichete pentru a afla mai multe informații despre locurile din jurul tău, cum ar fi indicații și evaluări. De menționat, de asemenea, că pe lângă pictograma binoclu, o altă modalitate de a accesa modul Look Around este prin selectarea funcției de pe cardul informativ al unei anumite zone.

Informații despre transportul în comun în timp real

Dacă nu ești șofer sau nu îți place șofatul și preferi să folosești transportul public, noua aplicație Maps include programe detaliate pentru autobuze, metrou și trenuri, cu orele de plecare în timp real, orele de sosire, localizarea actuală a autobuzului sau a trenului pe ruta căutată și conexiunile pe care le poți utiliza. De asemenea, aplicația include actualizări importante în timp real, cum ar fi întreruperile, anulările și alte evenimente care ar putea să-ți afecteze deplasarea în oraș. În timp ce în iOS 12, atunci când selectai un tren și apoi dădeai clic pe o oprire, ți se solicita „View on Map”, care îți arăta ruta completă a trenului, acum, îți sunt arătate clar opririle într-o listă, cu plecările viitoare afișate așa cum sunt ele programate. Pentru o listă completă a disponibilității acestei funcții, dar și a altora similare în diferite țări, dă clic aici.

Funcția Favourites a fost refăcută

Pe pagina de lansare a aplicației Maps, poți acum să adaugi un buton pentru locurile în care mergi frecvent, cum ar fi acasă și la serviciu. Apoi acestea vor apărea în secțiunea „Favourites”. Secțiunea s-a mutat acum mai sus pentru un acces mai ușor; înainte, trebuia să derulezi în partea de jos a paginii de lansare pentru a vedea o opțiune de vizualizare a preferințelor personale. În funcție de locul în care te afli, un număr, în mile sau minute, va apărea sub butonul unei preferințe pentru a indica distanța curentă față de locul respectiv. Când selectezi unul dintre locurile preferate, Maps va afișa pagina cu detalii despre acel loc, care nu numai că îți arată cea mai rapidă rută către acesta, dar îți permite și să începi navigarea imediat. Mai mult, în iOS 13, poți muta locurile preferate în lista de Favourites, astfel încât locurile cele mai frecventate de tine să apară mai întâi pe pagina de lansare.

Favourites pe Maps

Collections

Nou adăugata categorie Collections este un loc ideal pentru a construi și a împărtăși listele de locuri care sunt musai de văzut. Anterior, când voiai să salvezi un loc pentru a-l vizita mai târziu, trebuia să-i adaugi un pin și să-l incluzi la favorite. În iOS 13, preferințele tale sunt dedicate exclusiv listei locurilor favorite și orice altceva se poate muta în Collections. Asta înseamnă mai puțină aglomerație în categoria Favourites, dar și acces mai rapid la ce urmărești și la ce preferi. În Collections, poți organiza locuri care merită vizitate – cum ar fi magazine, restaurante, locuințele persoanelor dragi și multe altele – în foldere pe care le poți partaja cu prietenii, le poți păstra pentru referințe ulterioare sau utiliza pentru a începe navigarea rapidă. Mai mult, poți edita listele cu ușurință și chiar încărca o imagine personalizată care se potrivește mai bine unui grup de locuri.

Alte noi caracteristici

Sunt multe aspecte de apreciat la noua aplicație Maps. Alte caracteristici noi, de care nu ne vom ocupa în detaliu aici, includ Flight Status Info cu o mulțime de informații referitoare la zboruri, inclusiv destinațiile finale, indicații privind poarta de îmbarcare și orele de plecare, dar și o mai bună integrare a funcției CarPlay sau un instrument de feedback remodelat, ori vizualizarea intersecțiilor pentru China și noi posibilități pentru dezvoltatori, datorită MapKit. Încearcă noua aplicație Maps și bucură-te de călătoriile tale!

iPhone-ul este cel mai bun însoțitor în călătoriile personale, fie că sunt pe distanțe scurte sau lungi. Grăbește-te și consultă cele mai noi modele pe iSTYLE!