iPhone: cinci shortcut-uri pentru sarcini cotidiene

Descoperă uimitoarele posibilități ale automatizării și delegării sarcinilor cotidiene pe iPhone și iPad. Fă-ți un serviciu și utilizează-ți mai eficient timpul cu ajutorul aplicației Shortcuts. Aici vei găsi cele mai utile shortcut-uri pentru rutina zilnică.

Un aspect fantastic al aplicației Shortcuts e că nu e nevoie să creezi singur shortcut-urile. Poți selecta din galeria aplicației și poți descărca pur și simplu shortcut-ul potrivit. Dacă nu găsești ce-ți trebuie, poți căuta în numeroasele resurse online. Și nu trebuie să fii programator pentru a modifica shortcut-urile existente sau pentru a configura unele noi.

Tot ce trebuie să faci e să vizitezi link-urile diferitelor tab-uri din aplicația Shortcuts de pe iPhone și să utilizezi butonul Get Shortcut pentru a le descărca și instala pe cele dorite. Iată în continuare cinci astfel de shortcut-uri, pe care le poți descărca dând click pe titlurile de mai jos.

Deschide playlist-ul favorit cu o singură atingere, alege un shortcut

Asculți mereu aceeași muzică în timpul sesiunii de alergat de dimineață sau în timpul antrenamentului? În loc să deschizi mereu iTunes sau Apple Music, sau să navighezi prin Apple Watch, ai opțiunea de a intra direct în playlist-ul preferat, cu o singură atingere. Descarcă shortcut-ul Play Playlist, oferă-i acces la biblioteca de muzică și personalizează funcția după preferințe. Alege un playlist pe care să îl redai instantaneu sau pune schortcut-ul să te întrebe ce playlist dorești.

Trimite un mesaj text cu „Întârzii” în legătură cu un eveniment din Calendar

Dacă se întâmplă des să întârzii la întâlniri sau evenimente, cu acest shortcut vei economisi timpul pentru a scrie mesaje prin care îi anunți pe ceilalți că ești pe drum. Acest shortcut va alege următorul eveniment din Calendar la care vei întârzia și va deschide o nouă fereastră de mesaj cu textul, „Întârzii puțin la <eveniment>! Ajungi acolo în <timpul necesar pentru a conduce până la locație>!” De exemplu, dacă întârzii la cina stabilită cu un prieten, mesajul ar pute spune: „Întârzii la cina cu Sara! Ajung în 20 de minute.” Acesta e mesajul prestabilit. Însă poți personaliza funcția într-o mulțime de feluri. Poți schimba textul mesajului, evenimentele la care are acces, dacă vreun contact anume trebuie să apară în căsuța de compose și ce aplicație se va utiliza pentru trimiterea mesajelor.

Cronometru pentru funcția Do Not Disturb (nu deranja)

Deși e foarte simplu să activezi funcția DND din Control Center, uneori se poate întâmpla să uiți să o dezactivezi. În consecință, poți rata mesaje sau apeluri importante. Un cronometru practic pentru DND se va asigura că nu te vei mai afla niciodată în această situație. Descarcă pur și simplu shortcut-ul și importă-l în propria librărie Shortcuts. După ce îl activezi, ți se va cere să introduci numărul de minute sau ore pentru care funcția DND să fie activă. Introdu cifra dorită, selectează Done și asta-i tot. Dacă vrei să dezactivezi DND înainte să expire timpul configurat, o poți face foarte simplu din Control Center, de pe ecranul blocat.

Amintește-mi de anumite sarcini când sunt la job

Știai că aplicația Reminders permite declanșarea unui memento în funcție de locul în care te afli? Procesul nu e cel mai rapid, dacă îl realizezi manual. Dar iată că avem un shortcut rapid. Nu va trebui decât să configurezi adresa locului de muncă, pe cea de acasă sau orice altă adresă. Apoi, orice memento programat cu acest shortcut se va declanșa doar la locația introdusă. Ține cont de faptul că funcționează pentru orice locație, nu doar pentru serviciu și acasă. De exemplu, poți utiliza funcția pentru a-ți trimite lista de cumpărături în momentul când intri într-o farmacie.

Creează-ți propriul meniu pentru apeluri rapide, alege un shortcut

Dacă suni foarte des aceleași câteva persoane, poți utiliza schortcut-ul Speed Dial. Acesta îți permite să adaugi aceste contacte într-un mic meniu accesibil sub form unui Today Widget. Dacă alegi să adaugi mai mult de un număr, vei putea selecta între diferitele contacte cu o singură atingere. Aici nu sunt prea multe lucruri de personalizat. Însă acest shortcut poate fi extrem de util și poate economisi foarte mult timp.

Poți găsi mai multe shortcut-uri utile în galeria aplicației Shortcuts sau într-una dintre numeroasele colecții online, cum ar fi shortcutsgallery.com sau https://www.reddit.com/r/shortcuts/.