iMac-ul a primit ieri un upgrade silențios

Apple a făcut un upgrade la modelele de iMac. Acesta presupune în principal procesoare noi și mai performante. iMac-ul nou păstrează același design ca modelele precedente.

Fanii iMac așteptau cu nerăbdare un upgrade. Ultimul update a fost făcut în urmă cu 652 de zile, la evenimentul WWDC 2017. Ei bine, iată că în cele din urmă update-ul a fost lansat, însă nu include schimbări majore.

Cea mai importantă noutate e că dispozitivele iMac 2019 vin cu procesoare Intel Core de a 8-a și a 9-a generație. Asta presupune o îmbunătățire semnificativă la nivel de putere de calcul, comparativ cu modelele precedente. Poți comanda un procesor Core i7 Turbo Boost 6-core de a 8-a generație la 3.2Ghz cu un display de 21,5”. Modelul cu display 5K de 27” poate fi echipat cu un procesor Core i9 Turbo Boost de a 9-a generație la 5.0Ghz. Potrivit celor de la Apple, noile modele de 21,5” sunt cu aproximativ 60% mai rapide decât generația precedentă. Iar modelele de 27” ar putea fi de 2.4 ori mai puternice decât predecesoarele lor.

iMac-ul primește extra-opțiunea Radeon Pro Vega

La fel ca în cazul modelelor de MacBook Pro, plăcile video Radeon Pro Vega au devenit disponibile și pentru iMac-uri, ca opțiune extra.

La capitolul memorie, în loc de 2 133 MHz, avem 2 666 Mhz de RAM DDR4. Modelul entry-level de 21.5” pornește de la 8GB – până la 32GB. Iar cea mai mare capacitate de stocare pentru modelul de 27” e un SSD de 2TB.

În afară aceste detalii, putem raporta și despre un update silențios. Designul a rămas la fel. Acesta arată fantastic încă din 2012. Același lucru se poate spune și despre display, porturi sau culori. Așadar, putem afirma fără probleme că la exterior nu s-a schimbat nimic. Modelul de 21.5” vine în continuare echipat cu hard SATA de 1TB; merită un upgrade la 256GB SSD.

În cele din urmă, iată și un upgrade mai silențios: iMac Pro poate fi achiziționat și cu un modul de memorie de 256GB, pentru cei care vor să salveze lumea cu noul lor computer.

Update-ul de azi e cumva surprinzător. După știrile de ieri, putem spune cu siguranță că ne așteptam la ceva mai mult.

Tu ce părere ai despre noul update la iMac? Ce alte update-uri mai aștepți?