Flow de la Moleskine – Noul tău scketchbook digital favorit

Cine nu cunoaște Moleskine? Legendarul brand de carnete a intrat în lumea digitală deja cu ceva timp în urmă, dar, în luna martie, și-a lansat propria aplicație de scketchbook și este atât de bună încât a câștigat premiul Apple Design.

Cine nu cunoaște Moleskine? Legendarul brand de carnete a intrat în lumea digitală deja cu ceva timp în urmă, dar, în luna martie, și-a lansat propria aplicație de scketchbook și este atât de bună încât a câștigat premiul Apple Design.

Cine nu cunoaște Moleskine? Legendarul brand de carnete a intrat în lumea digitală deja cu ceva timp în urmă, dar, în luna martie, și-a lansat propria aplicație de scketchbook și este atât de bună încât a câștigat premiul Apple Design.

 

Cum a început totul 

 

În secolul al XIX-lea, au fost făcute în toată Franța carnete cu copertă groasă și neagră, poreclite moleskine. Acestea au pătruns și în magazinele de papetărie din Paris, unde artiștii și scriitorii le-au descoperit și le-au transformat într-o legendă. Pe lângă coperta lor groasă, acestea se distingeau și colțurile rotunjite și închiderea cu un elastic. Prima pagină conține un mesaj „în caz de pierdere”, cu spațiu pentru a nota o recompensă pentru căutător. Atașat copertei din spate era un buzunar extensibil pentru hârtii și notițe. Însoțitor practic nu numai pentru călătorii, acest carnet a devenit un „recipient” perfect pentru schițe, note și povestiri ale multor artiști și scriitori renumiți, printre care Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Oscar Wilde și Ernest Hemingway.

 

Flow by Moleskine

 

Ultimul dintre ultimele mici ateliere franceze de legare a cărților a încetat să producă aceste carnete la mijlocul anilor ‘80, dar din fericire pentru toți iubitorii de carnețele, o mică editură milaneză a reînnoit tradiția în 1997 și a început să le producă din nou. Încă o dată, Moleskine a devenit un instrument indispensabil pentru toate profesiile creative, dar și pentru călători și visători. De atunci, colecția de produse continuă să crească, variind de la carnete și jurnale în toate culorile și designuri posibile până la ghiduri turistice, instrumente de scris, pungi și accesorii.

 

CarneteleMoleskine în domeniul digital

 

În ajunul erei digitale, compania s-a adaptat rapid noilor condiții și cerințe ale pieții și a căutat să găsească noi modalități de integrare a colecției din hârtie în domeniul digital și să transfere conținutul de pe hârtie pe ecran. Compania a creat mai multe aplicații, cum ar fi Page Camera, calendarul inteligent Timepage, organizarea listei și memento Actions. Creația acestui an, care se alătură colecției de aplicații Moleskine, este un nou sketchbook digital, numit Flow.

 

Flow by Moleskine

 

Aplicația reprezintă efortul celor de la Moleskine de a aduce celebra experiență carnetelor pe ecranele dispozitivelor iOS. După cum sugerează și numele, găsirea unui flux creator este cea mai mare prioritate pentru a-ți atinge potențialul creativ. Aplicația facilitează acest lucru printr-un set de instrumente sofisticate care sunt foarte ușor de utilizat, documente cu dimensiune infinită care te ajută să rămâi permanent imersat în creația ta, o interfață ascunsă pentru a rămâne concentrat și gesturi personalizate, inclusiv dubla apăsarea pentru Apple Pencil (a doua generație).

 

 

Ce poți face cu Flow?

 

Datorită funcționalității înalte, flexibilității și interfeței rapide ușor de utilizat a aplicației Flow, amatorii și profesioniștii pot să creeze cu ușurință schițe, liste, storyboard-uri, note scrise manual, planuri, diagrame, jurnale, opere de artă, orice îți trece prin minte. Flow este proiectat special pentru a face intuitiv procesul creației prin desen, schițare și scriere, în ritmul gândurilor tale. Când deschizi Flow, îți apare direct ultima schiță la care lucrai, iar cu ajutorul documentelor infinite, ești doar la o singură glisare distanță de o nouă pagină goală pentru a desena și a scrie. Aplicația este alimentată de un motor bazat pe Apple Metal, capabil să afișeze chiar și desene uriașe cu tehnici sofisticate de redare, astfel încât să nu mai fii blocat doar într-o singură pagină.

 

Caracterisici

 

Flow se poate lăuda cu un set profesional de instrumente și cu o gamă largă de hârtii de diferite culori și modele (modelele populare Moleskine: cu pagini albe, punctate, grilate sau liniate). Interfața curată și ordonată îți permite să alegi rapid între aceste modele, cu un swipe sau două și să începi să creezi. Există și un set impresionant de instrumente de desen care pot fi personalizate - poți alege un stil, o culoare și o dimensiune pentru fiecare desen în parte. Cel mai bun lucru este că fiecare instrument își amintește culoarea, stilul și greutatea sa, iar platforma pentru instrumente este personalizabilă, astfel încât să poți crea, selecta și rearanja cât mai multe unelte de desenat de care ai nevoie în propria ta „trusă”. Astfel, îți poți petrece timpul purtat de fluxul creației, în loc să navighezi continuu în meniuri nesfârșite.

 

Flow by Moleskine

 

Cu Apple Pencil pe iPad vei fi mai aproape de o experiență fizică de scriere. Latența foarte joasă și suportul de înclinare și presiune fac din Apple Pencil un stilou ideal pentru a scoate la iveală cele mai bune rezultate din Flow. Dacă nu ai Apple Pencil, nu e nicio problemă, Flow funcționează cu orice alt stilou sau prin atingere.

 

Documentele tale sunt organizate în colecții. Poți să le denumești, să le redenumești sau să le ștergi, iar ori de câte ori creezi un document nou, acesta va aparține în mod automat colecției pe care o vizualizezi în acel moment. Pentru a muta un document într-o colecție diferită, pur și simplu folosești funcția drag-and-drop. Acest lucru funcționează și dacă vrei să muți mai multe documente odată.

 

Partajare și export

 

Când vine vorba de partajarea muncii tale, Flow are trei opțiuni pentru a exporta conținut. Poți exporta ceea ce este în prezent pe ecran, fie prin intermediul Share Sheet, fie prin drag-and-drop, selectând o porțiune de ecran în jurul conținutului pe care dorești să-l exporți sau poți exporta întregul document cu „Everything”. Dacă documentul tău nu se potrivește pe o singură pagină, acesta va fi împărțit în mai multe pagini în timpul procesului de export. Aici poți utiliza și selectorul „Export Range” pentru a exporta numai anumite pagini. Cu toate opțiunile de export poți alege dacă dorești să incluzi culoarea hârtiei, modelul de fundal și tipul rezoluției. Flow exportă imaginile în format PNG de înaltă calitate, cu transparență opțională.

 

Flow by Moleskine

 

Caracteristicile care ne plac cel mai mult

  • Ușor de utilizat, interfață frumoasă
  • Posibilitatea de a crea propriul tău set de instrumente
  • Lățime infinită a documentelor pentru un proces creativ imersiv
  • O multitudine de foi pentru creație cu modele diferite sau pur și simplu fără niciun model
  • Gesturi personalizate, inclusiv dubla apăsare pentru Apple Pencil de a doua generație
  • Interfață ascunsă pentru a te ajuta să rămâi concentrat  
  • Multifuncțional pe iPad cu Split View, Slide Over și drag-and-drop
  • Opțiuni configurabile pentru export.

Flow oferă o perioadă de încercare gratuită de 14 zile pentru a vedea ce poți face cu ajutorul aplicației. Dacă te îndrăgostești de ea în același mod în care te-ai îndrăgostit de carnetele Moleskine, poți achiziționa un abonament care îți oferă actualizări regulate ale aplicației și stocare în cloud în timp real a documentelor tale. Sunt disponibile atât opțiuni lunare, cât și anuale, iar abonamentul anual de 12,99 € te va ajuta să economisești 50% din costuri.

 

Descarcă Flow de pe App Store (iPhone, iPad – gratis și includiAP)