mouse mac pe fundal negru

  Cum să dezactivezi automat trackpad-ul atunci când este conectat un mouse pe Mac

  Trackpad-ul de pe MacBook tău poate fi o modalitate minunată de a naviga și de a finaliza munca. În același timp, poate fi un pic enervant, mai ales dacă nu îl utilizezi și îl atingi din greșeală.

  Apple Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Keyboard cu Numeric Keypad și Magic Trackpad 2 funcționează wireless cu Mac-ul tău, prin Bluetooth, atunci când sunt conectate și pornite.

  Dacă dispozitivele tale au venit cu un nou iMac, acestea sunt deja asociate cu computerul. Pentru a te asigura că dispozitivul tău este pornit, verifică comutatorul de alimentare. Dacă este verde, dispozitivul este pornit.

  mouse mac pe fundal gri

  Dacă ți-ai cumpărat dispozitivele separat sau dacă au fost deconectate de pe Mac-ul tău, urmează pașii de mai jos pentru a le asocia:

  Urmează acești pași pentru a configura Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Keyboard cu Numeric Keypad sau Magic Trackpad 2:

  • Conectează Lightning - USB sau USB-C - Lightning Cable la portul Lightning de pe dispozitiv și conectează celălalt capăt al cablului la Mac.
  • Asigură-te că întrerupătorul de alimentare al dispozitivului este în poziția ON
  • Selectează Apple menu>System Preferences, apoi apasă click pe Bluetooth pentru a deschide fereastra de preferințe. Când dispozitivul se asociază cu Mac-ul tău, acesta va fi prezent în lista dispozitivelor.
  • Verifică fereastra de preferințe Bluetooth pentru a vedea nivelul bateriei dispozitivului. Când dispozitivul este încărcat, deconectează-l pentru utilizare wireless.

  Poate preferi să utilizezi un mouse în loc de trackpad-ul tău sau chiar un trackpad wireless diferit pe care îl conectezi la Mac. Începi să tastezi, apuci mouse-ul pentru ceva, începi să tastați din nou și palma atinge trackpad-ul. Boom, ce tocmai s-a întâmplat pe ecran?

  Există o modalitate foarte ușoară de a evita această problemă. Iată cum să dezactivezi automat trackpad-ul atunci când un mouse sau un trackpad wireless este conectat pe Mac:

  setari mouse mac

  Cu o simplă setare, poți evita atingerea trackpad-ului Mac din greșeală. Doar urmează acești pași:

  • Apasă click pe pictograma Apple>System Preferences
  • Deschide Accessibility.
  • În partea stângă, glisează la secțiunea Interaction și selectează Mouse & Trackpad
  • În dreapta, marchează căsuța de lângă Ignore built-in trackpad when mouse or wireless trackpad are present

  După ce faci acest lucru, fă un test.Acum, toate clicurile vor veni de la mouse sau de la trackpad-ul wireless, dacă dorești astfel.