Creează peisaje superbe cu doar câteva tușe

Tehnologia dezvoltată de cercetătorii de la NVIDIA îi poate transforma și pe cei mai puțin talentați oameni în artiști creatori de peisaje în doar câteva minute.

În prezent, inteligența artificială se dezvoltă exponențial și este în mod constant subiectul știrilor. Una dintre cele mai interesante inovații recente este website-ul ThisPersonDoesNotExist, unde poți vedea imagini generate aleatoriu care arată extrem de real.

Cercetarea celor de la NVIDIA se bazează pe aceași rețea GAN (Generative Adversarial Networks), și poate crea peisaje minunate în doar câteva minute.

Peisaje superbe pornind de la câteva elemente

Funcția esențială a acestei aplicații intitulate gauGAN constă în faptul că îți poate transforma desenele rudimentare în imagini uimitoare, alegând dintre o mulțime de opțiuni diferite asociate cu schița ta. Bryan Catanzaro, vicepreședintele departamentului Applied Deep Learning Research de la NVIDIA a descries aplicația în felul următor:

Este ca o carte de colorat care descrie unde este un copac, unde este soarele, unde este cerul. Apoi o rețea neurală completează cu texturi, colori, reflexii, umbre, pe baza a ceea ce a învățat din imagini reale.

Nu este vorba doar despre pajiști verzi și munți înzăpeziți, chiar înseamnă ceva mai mult de atât. Dacă ai desena un copac pe malul unui lac, reflexia acestuia pe apă ar fi de asemenea prezentă, alături de alte plante potrivite cu scenariul tău. Aplicația poate alege dintre diferite tipuri de cer. Poate trece de la cerul unei zile însorite de primăvară la cel al unei zile de iarnă în doar câteva secunde. Pentru a reuși acest lucru, programul a trebuit să analizeze câteva milioane de fotografii reale din natură.

Deocamdată, doar o versiune demo

Aplicația gauGAN are încă unele limitări. Astfel, NVIDIA a permis doar câtorva curioși să vadă versiunea demo. Nu știm dacă vom avea și o versiune pentru publicul larg, însă cu siguranță ne-am petrece câteva ore jucându-ne. Până atunci, iată un scurt video despre aplicație:

Sursa: NVIDIA