Află cum poți să reglezi dimensiunea pictogramelor pe iPad

Home screen-ul reproiectat de pe iPadOS arată și funcționează excelent și poți chiar să ajustezi dimensiunea pictogramelor aplicațiilor după bunul tău plac, alegând între a avea pictograme mai mari cu mai mult spațiu între ele sau mai mult conținut pe Home screen utilizând o grilă mai îngustă.

mai multe home screen-uri de iPad-uri

Această caracteristică nu a fost menționată alături de alte funcții iPadOS în timpul discuției principale din 3 iunie la conferința anuală a dezvoltatorilor la nivel mondial Apple. Deși nu ți se permite în continuare să redimensionezi în mod arbitrar pictogramele aplicației de pe Home screen-ul iPad-ului la dimensiunile care îți plac, Apple ne oferă acum două opțiuni de dimensiune pentru pictograme, numite More și Bigger.

setari optimizare pictograme iPad

Prima, după cum sugerează și numele, face ca pictogramele aplicației să fie puțin mai mici pentru a încăpea cât mai multe pe ecran. Această setare utilizează o grilă de 6 × 5 pentru a potrivi până la 30 de pictograme pe fiecare pagină a ecranului. A doua variantă schimbă grila de 6 × 5 pentru o grilă 5 × 4 mai spațioasă, care potrivește până la 20 de pictograme care par un pic mai mari, cu mai mult spațiu între ele.

Clienții s-au plâns în trecut cu privire la pierderea spațiului dintre pictogramele aplicației iPad de pe Home screen. Noua setare a mărimii pictogramelor aplicației din iPadOS atenuează puțin aceste reclamații și este un început bun în dezvoltarea unor opțiuni viitoare.

Pentru a alege între cele două dimensiuni de pictograme pentru Home screen-ul iPad-ului tău, urmează pașii de mai jos:

  • Deschide Settings pe iPad-ul cu software iPadOS sau mai nou.
  • Selectează Display & Brightness în meniul din partea stângă.
  • Apasă pe scroll în jos până la secțiunea App Icon Size și alege una dintre variantele:
       Bigger: Afișează până la 20 de simboluri mari de aplicații prin setarea grilei de 4×5
       More: Afișează până la 20 de simboluri mari de aplicații prin setarea grilei de 6×5

Home Screen iPad

În mod implicit, iPadOS folosește setarea More, cu excepția cazului în care schimbi manual pe Bigger.

În afară de diferența de dimensiune a pictogramelor, cele două setări nu aduc alte modificări în modul în care interacționezi cu paginile ecranului și pictogramele aplicației de pe iPad-ul tău.

Atunci când utilizezi opțiunea More, zona widget din stânga face parte din Home screen. Când Bigger este activ, aceeași Today View, așa cum este numită, apare ca o suprapunere translucidă similară cu Control Center și Notification Center.

Setarea pentru dimensiunea pictogramelor aplicațiilor este o caracteristică exclusivă pentru iPad. În prezent este indisponibil pe orice iPhone cu software-ul iOS 13, incluzând modele Plus cu ecran mai mare și modele Max de 6,5” care în trecut au folosit diferite machete ale ecranului Home în portret și peisaj.